Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Arama Giriş Kayıt Ol
Simple Machines Forum Türkçe Yardım Sitesi > Simple Machines Forum > SMF Kurulumu ve Hataları > Konu: Yeni Forum Kuruyorum Fakat Taşıyacağım (Dil ve Yedek Sorunu)
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
Bu Konuyu GönderYazdır
Gönderen Konu: Yeni Forum Kuruyorum Fakat Taşıyacağım (Dil ve Yedek Sorunu)  (Okunma Sayısı 427 defa)
NafirKeyh
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yeni Forum Kuruyorum Fakat Taşıyacağım (Dil ve Yedek Sorunu)
« : Ocak 22, 2011, 12:59:55 ÖS »

Merhabalar...

Arkadaşlar yeni bir site yapma aşamasındayım fakat forumla ilgili bir çok promlem oluştu.

Öncelikle aldığım yedeği tekrar geri yükleyemedim. Bir çok araştırma yaptım (ingilizce dahil) fakat o kadar çok farklı yollar var ki kafam karıştı. Big Dump, Türkçe Karakter Sorunu gibi problemlerim var.

1-Forumu yeniden kurucam, Türkçe karakter problemi yaşamamak için ne yapmam gerekir. Lütfen açıklayınız...

2-Forumu kurduktan sonra da taşıyacağım (localhostdan servera daha sonra başka bir servera) fakat tümüyle taşımak istiyorum. Tüm yaptığım modifikasyon değişimlerini ve farklılıkları birden taşımak istiyorum.

Lütfen bu iki sorumu cevaplayınız...
husmen73
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Gülhin İnternet'e sitenizin tasarımını yaptırın.

Site
Ynt: Yeni Forum Kuruyorum Fakat Taşıyacağım (Dil ve Yedek Sorunu)
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2011, 12:06:48 ÖÖ »

En iyisi UTF-8 kurmaktır. Bununla beraber Türkçe UTF-8 dosyalarını yüklemeniz gerekiyor.

Veritabanı yedeklerinizi yüklerken phpmyadminden içeri aktar kısmında SQL Uyumluluk Modu'nu ANSI olarak seçin. Dosya Karakter Grubunuda UTF-8 olarak seçin, herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

Anka Teması ve Oboj Teması satışa sunulmuştur.

www.gulhin.com

Bana ulaşmak isterseniz husmen100[at]hotmail.com mail adresimi kullanabilirsiniz. MSN Messenger üzerinden SMF konusunda yardım etmiyorum fakat Tema Tasarımı konusunda ücretli yardımcı olabilirim. Saygılarımla.

NafirKeyh
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2011, 02:56:29 ÖÖ »

Çok Teşekkürler...

Peki Yedeği nerden almak mantıklı? Admin panelinden mi yoksa myadminden mi?

Ayrıca forumun veritabanını olurtururken karşılama ne olmalı?...

Cevaplarsanız çok sevinirim...
husmen73
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Gülhin İnternet'e sitenizin tasarımını yaptırın.

Site
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2011, 08:52:25 ÖÖ »

Aslında phpmyadminden veya adminden almak arasında pek fark yok. Tavsiyem, admin panelinden alacaksanız gzip ile sıkıştırma yapmayın. Büyük boyutlu (100mb +) veritabanlarında phpmyadmin kullanılması daha iyi olabilir

Veritabanı oluştururken herhangi bir karşılaştırma karakter seti seçmenize gerek yok.

Anka Teması ve Oboj Teması satışa sunulmuştur.

www.gulhin.com

Bana ulaşmak isterseniz husmen100[at]hotmail.com mail adresimi kullanabilirsiniz. MSN Messenger üzerinden SMF konusunda yardım etmiyorum fakat Tema Tasarımı konusunda ücretli yardımcı olabilirim. Saygılarımla.

NafirKeyh
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2011, 07:39:34 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim. Deneyip sonucu buraya en yazkın zamanda ekleyeceğim...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Bu Konuyu GönderYazdır
Simple Machines Forum Türkçe Yardım Sitesi > Simple Machines Forum > SMF Kurulumu ve Hataları > Konu: Yeni Forum Kuruyorum Fakat Taşıyacağım (Dil ve Yedek Sorunu)
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: