Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Arama Giriş Kayıt Ol
Simple Machines Forum Türkçe Yardım Sitesi > Diğer Konular > Sohbet > Konu: Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
Bu Konuyu GönderYazdır
Gönderen Konu: Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu  (Okunma Sayısı 2218 defa)
matematik
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu
« : Mart 03, 2007, 05:58:24 ÖÖ »

Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu

Arkadaslar cogumuz belli araliklar sitemizi ziyaret eden davetsiz misafirleri biliriz, buyrun hep beraber bilgilerimizi tazeleyelim, hem aramizda bilmeyenler varsa onlar da faydalanmis olurlar Wink

Web sitenizin arama motorlarına eklenmeden önce, tamamen elden geçirilmesi ve arama motorlarına uyumlu hale getirilmesi gerekir ki bu da arama sonuçlarında üst sıralarda gelebilmek için en önemli kuraldır.

Her arama motoru, belirli aralıklarla (2 günden 6 aya kadar değişen aralıklar) sitenizi ve diğer tüm web sitelerini dolaşan programcıklar kullanırlar, bu programcıklara "spider" adı verilir. Her arama motoru farklı bir spider yazılımı geliştirmiştir. Her spider, web sitenizin farklı noktaları ile ilgilenir, bunun sonucu olarak bazı motorlarda üst sıralarda gelirken bazılarında arka sayfalarda kalabilirsiniz.

Spider'lar

Tamamen otomatik yazılımlar olan spider'lar web sitenize girdikten sonra ulaşabildikleri bütün sayfaları tek tek dolaşarak topladıkları bilgileri kendi sistemlerinin veritabanlarında indexlemek üzere kayıt ederler. Daha sonra bu arama motoruna gelerek arama yapan kişinin karşısına, ellerindeki önceden derlenmiş bilgiler içerisinde bir inceleme yaparak sonuç verirler.

Bu durumda, spider sitemize geldiğinde ona, bizim için önemli olan bilgileri zorluk çıkartmadan vermemiz gerekir.

Spider'lar nelere dikkat eder?

Sitenizin kaynak kodları içinde yer alan META TAG'ler çok önemlidir. Bu META TAG'ler içerisinde
- Sayfalarınızın başlığı
- Sayfalarınızın açıklaması
- Sayfalarınızın anahtar kelimeleri bulunur.
- META TAG'ler haricinde her sayfanızda o sayfada neyin anlatıldığına uygun olarak, gerekli kelimelerin birkaç defa tekrar edilmesi gerekmektedir.
- Her sayfanızda sitenizin diğer sayfalarına linkler bulunmalıdır ki spider'lar kolayca tüm sayfalarınıza ulaşıp bunları indexleyebilsin. Linklerde kullanılan textler ile ulaşılan sayfaların içeridiği kelimeler uyumlu olmalıdır.
- Sayfalarınızda kullandığınız resimlerin ALT text'leri mutlaka olmalı ve buralarda da önemli anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

Asla birilerinin umudunu kırma. Belki de sahip olduğu tek şey odur...
yuko_can
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

SAgoPa KajmEr

Site
Ynt: Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2007, 11:34:40 ÖÖ »

saol dostum güsel olmus benim gibi acemilere yarar.

www.forumrest.com
ĦąŻą®
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Türkiye

« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2007, 03:10:48 ÖÖ »

saoll

DinarRap
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2008, 12:37:15 ÖS »

Sağol paylaşım için...
k0gamer
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2009, 02:29:11 ÖS »

saol dostum:D
goldenstate
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2011, 01:28:21 ÖÖ »

tişkür bro Smiley
seohit
H-Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2011, 05:58:24 ÖÖ »

Merhaba ,
 SMF de yeniyim ve hazıladığım bir forumda sef url leri bir türlü halledemedim.  SMF 2.0.1 kullanıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
kuaforum.com/Forum/index.php
Sayfa: [1]   Yukarı git
Bu Konuyu GönderYazdır
Simple Machines Forum Türkçe Yardım Sitesi > Diğer Konular > Sohbet > Konu: Sitenizin Arama Motorlarına Göre Optimizasyonu
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: